5 gode grunner til å søke om forbrukslån

Det finnes mange gode grunner til å søke forbrukslån. Mange unge lånere får ofte et feil inntrykk av lånemetoden, og forbinder den med episoder av «Luksusfellen». Derimot har de ulike forbrukslånene mange fordeler, som vil hjelpe mennesker i alle mulige livsfaser. Både studenten som skal kjøpe en gammel bil, og det eldre paret som skal pusse opp badet kan få fordeler av å velge refinansiering.

Fordeler med forbrukslån

Nedenfor har vi samlet sammen fem fordeler ved å velge forbrukslån. Fordelene vil avhenge av hvilken type lån du søker, hvordan din finansielle situasjon ser ut, hva pengene skal brukes til og tidligere lånehistorikk.

1. Fleksibilitet i lånet

Dersom du skal søke forbrukslån kan det være nyttig med litt hjelp på veien. Mange tjenester er tilgjengelig for å finne det beste lånet som passer din situasjon. Dette gjør forbrukslån lettere tilgjengelig for flere. Noe du vil merke er at hjelpetjenesten aldri spør om noen startdato eller hva pengene går til. Det finnes ingen frister eller tidsrom hvor du må søke eller krav om hva pengene går til. Du kan søke om forbrukslån når du selv vil, og få svar og pengene på konto innen et par virkedager. Ikke minst kan du benytte pengene til det du ønsker. Dermed er lånet svært fleksibelt og en trygghet for mange.

2. Bruk resten av forbrukslånet på det du ønsker

Det er ikke sikkert du kommer til å bruke hele lånet på ditt intenderte formål. Du fikk kanskje prutet på bobilen eller avslag på utstyret til kjøkkenet. Finansieringsforetaket vil ikke gå inn å se hva den lånte summen gikk til, så du kan nå fritt bruke pengene på det du selv ønsker. Kanskje de siste tusenlappene kan gå til et stormkjøkken til bobilen, eller en bedre middag til å teste ut kjøkkenet med. Så lenge nedbetalingene kommer inn vil ikke finansieringsforetaket bry seg.

3. Tilpass ditt eget forbrukslån

Det er svært enkelt å tilpasse et forbrukslån til din personlige økonomi. Det betyr at du selvfølgelig kan velge sum, men også nedbetalingstid. Når du skal søke om forbrukslån vil du bli overrasket over hvor mange ulike forbrukslån som tilbys, og hvordan de ulike passer mer eller mindre til deg. Bruk derfor en lånekalkulator eller en sammenligningstjeneste for å få hjelp til å tilpasse ditt ideelle lån.

4. Prosessen er kortere

Ulike låneprosesser har egne prosedyrer. Mens det ofte tar uker, er mer jobb og krever mange papirer og dokumenter for å få et huslån, krever forbrukslån ofte kun minutter. Med en kortfattet søknad på nett og en bekreftelse med BankID kan du fort få i gang prosessen selv, uten ventetid for hjelp fra en ansatt i finansieringsforetaket. Søknaden kan sendes på PC eller mobil for enklere tilgang for alle.

Når du søker om forbrukslån er det uten sikkerhet. Da vil finansieringsforetaket gjennomføre en kredittsjekk for å forsikre seg om at du er i stand til å betale ned lånet. Dette skjer automatisk, uten at du selv må sende inn noen papirer eller bekrefte resultater. Hele prosessen skjer dermed uten mye arbeid.

5. Refinansiering er alltid en mulighet

Forbrukslån kommer i mange former. Noen lån kan gi deg 100 000 kr til et nytt bad, andre gir noen tusen til en god ferie. Kredittkort kan muliggjøre mindre kjøp og diverse utgifter. Mange forbrukere sitter på flere slike lån de betaler ned på. Det du istedenfor kan gjøre med disse forbrukslånene er å å samle dem sammen til et større lån med bedre forutsigbarhet og lånevilkår. En av ulempene med forbrukslån er den høyere renten, men tiltaket med refinansiering kan hjelpe til med å få lavere rente. Refinansiering kan gjennomføres gjennom finansieringsforetaket du først lånte hos eller gjennom en ny aktør.