Forbrukslån til ferieturen

Mange drømmer om eksotiske ferieturer, eller kanskje en jordomseiling. Eller kanskje det er helt andre feriedrømmer du har. Uansett hvor du ønsker å reise, koster disse drømmene en del penger. Dersom dine oppsparte midler ikke dekker alle utgiftene, kan et forbrukslån gjøre drømmen din til virkelighet.

De bankene som tilbyr lån uten sikkerhet spør deg ikke hva du skal bruke pengene til. De krever heller ikke pant i annen eiendom. Dersom du ikke har noen betalingsanmerkninger, vil det derfor være mulig å bruke pengene du låner til å dekke drømmeferien.

Det viktige ved å velge riktig forbrukslån

Foretar du et søk på nettet vil du få opp mange banker som kan tilby deg lån uten sikkerhet. Mange av disse bankene har spesialisert seg på forbrukslån. Disse bankene som har spesialisert seg utgjør omtrent 40 prosent av forbrukslånmarkedet. De ulike bankene tilbyr forskjellige både renter og gebyrer. Normalt sett vil den effektive renten ligge på mellom 12 og 25 prosent. Dersom du ikke utgjør en stor risiko for banken, vil du kunne få tilbud om renter på under 10 prosent. Rentesatsen blir satt individuelt.

Fordelene ved lån uten sikkerhet til feriedrømmen

Selv om du har klart å spare en del penger, er det ikke alltid det er nok for å realisere en drømmeferie. Da vil du kjapt kunne skaffe pengene som trengs ved å ta opp et forbrukslån. En lånemegler kan hjelpe deg med søknadsprosessen. Han sender inn en søknad, og du vil få mange uforpliktende tilbud tilbake.

Noen av de viktigste fordelene ved et forbrukslån er;

  • de tilbyr både lave og høye lån som ligger på mellom 1 000 og 600 000 kroner
  • de fleste søknader blir besvart i løpet av 1-2 dager
  • du velger selv antallet år nedbetalingstiden skal være
  • enkelte banker vil kunne tilby deg opptil 15 års nedbetalingstid

Får du innvilget et lån uten sikkerhet, vil du fortere kunne realisere drømmeferien din.

Oppsummering

Vi er mange som drømmer om den eksotiske reisen. Det er ingen hindring å ta opp et forbrukslån til å virkeliggjøre feriedrømmen din. Kanskje skal du være på tur i mange uker eller måneder. For å få mest mulig ut av ferien vil det derfor lønne seg å sette opp et budsjett. På den måten har du god oversikt over det du kan bruke til opplevelser gjennom hele ferien din.